Žena

Tři tipy na rychlé, lehké a chutné večeře

Salát se steakovým masem a křupavou bagetou

ZDROJ: Novinky

17.1. 10:06 Začátkem roku se mnozí lidé snaží alespoň trochu odlehčit jídelníček. Nemusí jít přitom o nic složitého ani drastického. Podívejte se s námi na tři videa s recepty na odlehčené večeře ze sezónních a běžně dostupných surovin, které pro nás připravila výživová poradkyně Pavlína Cimalová ze společnosti Multisport.
Salát se steakovým masem a křupavou bagetou

Suroviny: steak z vysokého roštěnce, olivový olej, ledový salát, rukola, polníček, římský salát, červená paprika, rajčata, okurka, sůl, pepř a červená cibule, bageta

Zálivka: olivový olej, petržel, pažitka, lněný olej, hořčice, sůl, pepř, trocha vody, citrónová šťáva

Postup: Nejprve si připravíme do hlubokého talíře salát. Jednotlivé ingredience nakrájené na menší kousky naskládáme na talíř. Připravíme zálivku - suroviny důkladně promícháme v misce.

Steak potřeme olejem a na pánvi pečeme 3 minuty z každé strany. Poté maso nakrájíme na nudličky a přidáme na připravený salát.

Bagetu nakrájíme na plátky, lehce opečeme na pánvi.

Quiche s bramborami, lososem a špenátem

Zdroj: Novinky.cz

Suroviny na těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla, voda, sůl

Na náplň: 200 g uzeného lososa, čerstvé lístky špenátu, 350 g vařených brambor, 50 g sýra Gran Padano, lžíce strouhanky, 2 vejce, sůl, pepř, 200 g smetany, kopr, jarní cibulka a citrónová kůra

Na zálivku: olivový olej, petržel, pažitka, lněný olej, hořčice, sůl, pepř, trocha vody, citrónová šťáva

Postup: Nejprve si připravíme těsto, které důkladně vypracujeme a válečkem vyválíme do velikosti zapékací mísy na quiche. Mísu vymažeme, vložíme a namačkáme těsto, dáme na 15 minut péct při 200 °C. Po upečení do mísy nakrájíme brambory, vložíme lístky špenátu a lososa. Ze smetany, bylinek, vajec a koření smícháme směs, kterou nalijeme do mísy. Navrch přidáme nastrouhaný sýr a strouhanku. Vše dáme na 25 minut péct při 200°C.

Hotový quiche podáváme s lístky rukoly a polníčku přelitými zálivkou.

Pomazánky z pečené řepy a z tvarohu

Zdroj: Novinky.cz

Suroviny na pomazánku z řepy: 500 g červené řepy, hrst vlašských ořechů, 1 stroužek česneku, petržel, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce másla, sůl, pepř

Suroviny na pomazánku z tvarohu: 250 g tvarohu (vanička), jarní cibulka, pažitka, petržel, bazalka, máta, 2 lžíce másla, špetka sladké papriky, sůl, pepř

Domácí chléb s ořechy a semínky.

Postup pomazánka z řepy: Červenou řepu dáme do trouby upéct (na 175 °C 40 minut). Poté ji rozmačkáme, přidáme máslo, namleté ořechy, majonézu, utřený česnek, nakrájenou petrželku a smícháme. Opepříme a osolíme.

Pomazánka z tvarohu: Do misky dáme tvaroh, máslo, nakrájené bylinky, koření a sůl. Vše smícháme a podáváme s domácím chlebem.

das, Novinky

nahoru

Žena:

Jak se mění menstruace ženám po čtyřicítce

-

dnes 07:19 Vzpomínáte si na svou první menstruaci? Ať se od té...

Inspirujte se nenucenou elegancí modelky Rosie Huntington-Whiteleyové

-

včera 11:05 Obrazem: Anglická modelka Rosie Huntington-Whiteleyová...

Kontrola partnerova telefonu: Zásah do soukromí, nebo standard

-

včera 08:42 Důvěra je tak křehká věc, že i když se snažíme věřit,...

Potraviny plodnosti aneb Co jíst, když chcete otěhotnět

-

včera 08:12 Obrazem: Většině žen, které se rozhodnou otěhotnět,...

Zase do školy. Nepodceňte výběr aktovky či batohu

-

včera 07:01 Začátek školního roku se blíží rychleji, než by se...

Zmrzlinářka Ivana Jablonovská: Zmrzlina je zdravá. Dělám ji totiž jen ze zdravých věcí

-

20.8. 12:05 Obrazem: „Dáte si makovou s farmářským sýrem? Nebo Já...



Stalo se Domácí Vaše zprávy Zahraniční Krimi Kultura Sport Ekonomika Finance Žena Koktejl Komentáře Internet a PC AutoMoto Muži Věda a školy Bydlení Cestování Počasí Téma Speciály Horoskop TV program

ZpětHlavní strana
Podmínky užití služby
Ochrana údajů